Rappe tijd voor Saskia Weinans in vierde editie Dijkencross Pannerden

Door onze atletiekmedewerker

PANNERDEN – Dennis van Delft uit Arnhem was zeer content met zijn eindzege op zowel de vijf als de tien kilometer. Slechts enkele dag winnaars maakten het hem moeilijk op de dijken. Op de laatste wedstrijddag was het plaatsgenoot Tom de Gelder en Thomas Cremers (Elst) die sneller waren op de vijf kilometer. Op de tien kilometer duldde Van Delft geen tegenstand. Marcel Vervelde uit Doetinchem liep op de tien kilometer naar de beste tijd bij de veertig plussers en werd tweede in het eindklassement. Vervelde die aangaf voor zichzelf te trainen maakt een goede progressie door. Dit beloofd een mooi seizoen voor de Doetinchemmer. Bij de vrouwen was het Saskia Weinans van het Running Team Liemers die dit keer erg snel was. Zij klokte 35.47 minuten en liet hiermee zien klaar te zijn voor de komende kampioenschappen en voor het aanscherpen van haar persoonlijke records in 2023. Roos Robbesom uit Utrecht was bij de dames wederom sneller dan vorige week met 37.36 minuten, werd tweede achter Weinans, maar won het eindklassement. Michel Elshof uit Kilder won de strijd bij de vijftigers met Fred Keurntjes uit Zevenaar. Hij heeft zijn zinnen gezet op de Beekse bosloopcompetitie. Gestaag voert Elshof ook zijn kilometers op in de aanloop naar de marathon die hij ten doel heeft gesteld, waarna training voor de triatlon volgt. De Steenderense triatlon veterane  kampioene liep subliem naar een derde plek bij de dames in Pannerden in het eindklassement. Op de vijf kilometer ging de eindwinst naar Eline de Jong uit Eindhoven. De van origine Didamse atlete was blij met haar eindzege. Deze winst bood haar weer meer consoliditeit voor de rest van het seizoen op jacht naar persoonlijke records. Haar focus is nu gericht op de acht kilometer van Apeldoorn. Wel moest ze in de laatste editie van de Dijkencross Sophie van der Most uit Arnhem nog voor zich duldden. De medailles voor de Dijkencross zijn verdeeld. Het comité was erg tevreden met het verloop van het evenement.

Uitslagen vierde editie Dijkencross Pannerden, 8 januari 2022: 10 kilometer Mannen: 1. Dennis van Delft (Arnhem) 32.11 minuten, 2. Bram Enklaar (Rheden) 34.34, 3. Marcel Vervelde (Doetinchem) 35.28. 10 kilometer Vrouwen: 1. Saskia Weinans (Running Team Liemers) 35.47, 2. Roos Robbesom (Utrecht) 37.36 minuten, 3. Eline Venneman (Duiven) 39.10. 5 kilometer Mannen: 1. Tom de Gelder (Arnhem) 15.40 minuten, 2. Thomas Cremers (Elst) 16.00, 3. Dennis van Delft (Arnhem) 16.59. 5 kilometer Vrouwen: 1. Sophie van der Most (Arnhem) 18.53 minuten, 2. Eline de Jong (Eindhoven) 19.29, 3. Milou de Kleijn (Arnhem) 21.39.

Eindklassement 5 kilometer Mannen: 1. Dennis van Delft (Arnhem), 2. Dennis Lankveld (Silvolde), 3. Sjoerd Hermsen (Oosterbeek) eindklassement 5 kilometer vrouwen: 1. Eline de Jong (Eindhoven), 2. Danielle Bragonje (Zevenaar) 3. Jeanne van Zuilen (Doetinchem). 10 kilometer Mannen: 1. Dennis van Delft (Arnhem), 2. Marcel Vervelde (Doetinchem), 3. Maarten Hoksbergen (Didam). Eindklassement 10 kilometer Vrouwen: 1. Roos Robbesom (Utrecht), 2. Eline Venneman (Duiven), 3. Marian van Hilst (Steenderen).